Design

Vacker och funktionell, Mixan båtlift underlättar livet utan att vara en skamfläck på din vackra brygga

KRAFT

Lyfter båtar upp till 3 ton på sekunder, extremt intuitiv och lättanvänd.

ECO

Eliminera behovet av giftig skrovfärg genom att lyfta båten ovanför vattenytan när den inte används.

SPARA

Spara pengar på underhåll så väl som vinterförvaring genom att ha båten i liften året runt.

Premium från början till slut

HISTORIA

Mikko Tuomi har arbetat inom marinelektronik i över tre decennier. Som en ivrig båtentusiast mötte Mikko samma besvär som alla båtägare runt Östersjön gör; omfattande underhåll kopplat till de starka säsongseffekterna. När båten är i vattnet blir skrovet täckt av smuts och havstulpaner. Båtskrov är ofta målade med mycket giftig färg för att mildra smutsuppbyggnad, vilket ytterligare ökar föroreningen i våra vatten – och kräver en stor mängd både tid och pengar. Genom att lyfta båten ut ur vattnet behöver du inte giftig färg, rengöringen förenklas, och du kan lagra din båt i din båtlift – året runt.

Efter att ha insett att båtskrovet kunde hållas i utmärkt skick genom att minimera exponering mot vattnet började Mikko utforska alternativen som finns tillgängliga på marknaden. Nuvarande lösningar gjorde ett dugligt jobb för att lösa problemet, men det visuella och praktiska utförandet var långt ifrån idealiskt. I skärgården är din brygga din fasad. Efter att ha spenderat stora pengar och tid på att slutföra din brygga, vill du inte installera en skrymmande metallkontraption och förstöra den visuella helheten som är din brygga. Med sin erfarenhet inom teknik och design satte Mikko sig för att lösa sitt problem genom att skapa sin skräddarsydda båthiss. När han insåg att han delar dilemmat med många andra började en mer komplett och professionell lösning ta form. Således föddes Mixan båtlift.

Mixan båtlift är designad från början till slut av proffs. Tekniken samt estetiken har ett dubbelt syfte att tillhandahålla en hållbar och långvarig båthisslösning samtidigt som du behåller din bryggas vackra utseende. Mixan båtlift kommer att vara ögonstenen på din brygga, inte dess skamfläck. Båtliften är gjord för att motstå Nordiska förhållanden, och placerar majoriteten av belastningen på havsbotten – så att den kan installeras på en mängd olika bryggtyper. Toppkvaliténs teknik är innesluten i ett snyggt glasfiberhölje som är behandlat med specialfärg för att klara av effekterna av solsken, regn och snö.

Lös dina problem, kontakta Mikko.

DESIGN

Bryggan är ett ställe där man spenderar tid, och den är en viktig del av fastighetens arkitektur.

Designprocessens mål var att göra båtliften en modern del av bryggteknologin, som kan modifieras enligt byggnaders och båtars färgteman.

Den robusta, skandinaviskt enkla designen understryker båtliftens pålitliga funktion och användarupplevelsen, och dess artistiska stil väver den samman med den topputrustade brygghelheten.

Jaakko Serola

Design Director | Navix Oy

PARTNERS

I STOLT SAMARBETE
Navix
Turku Guest Harbour
Magee
STM Team
Nagu Hamn
KONTAKT

Sköt om din båt, säsongen är för kort för att oroa sig över underhåll.
Kontakta oss så hjälper vi dig!

Mikko Tuomi
mikko.tuomi@mixantecno.fi
+358400821561

Mixan docklift